Cikkek az agár mentvényeink életéről!

A közelmúltban két szuper cikk is született a már gazdinál lévő agaraink életéről, melyek jó példával szolgálnak arra, hogy milyen jó is az örökbefogadás!

1926212579582c886158c48

A képen Fürge látható a tanulók gyűrűjében :)

Az első cikk, mely a kutyabaráthelyek.hu-n jelent meg, Konti Helga és az ő Fürge nevű agaráról szól, aki tanárnőként a kutyáit is bevonja az iskolai életbe és a tanulásba!

A cikk címe: Egy magyar iskola, ahol kutyák társaságában tanulhatnak a diákok

A cikkben felbukkan Somogyi Virág Eholja is, a szintén mentett agár-mudi mix, aki rendszeresen részt vesz kutyás bemutatókon is, hisz rendkívül tehetségesnek bizonyul, gyorsan tanul, és tudását szívesen meg is mutatja közönség előtt is.

A másik cikk a WMN.hu oldalán jelent meg, Farkas Timi, önkéntesünk írását olvashatjuk, melyben Charlie nevű mentvényünkkel való találkozásáról és szerelembe eséséről ír.

00035915

A képen: Charlie, azaz Csacsi

A cikk itt olvasható: “Mi ketten összetartozunk” – Charlie és Timi története

Egy megindító igaz történet arról, hogy hogyan válik észrevétlenül életünk legfontosabb szereplőjévé egy agár és mennyire megéri küzdeni valakiért, akit szeretünk…

Kategória: Hírek | Címke: , , | Cikkek az agár mentvényeink életéről! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Karácsonyi aukció

Kedves Látogatóink!

Ismét lesz karácsonyi aukciónk, amire várjuk a felajánlásokat és a vevőket is. Ha tudsz nekünk segíteni termékkel, amire már nincs szükséged, de más még örülne neki vagy szolgáltatással, amit szívesen felajánlanál, akkor keress minket a plakáton található elérhetőségeken, illetve az aukcióra felajánlott termékeket a Facebook csoportjainkban.

aukcio2016dec

Kategória: Hírek | Karácsonyi aukció bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyógyszerhiány az agaraknál!

Képzeljétek el, hogy a korábbi sok kutyus érkezése, különösen a sérülteké, nagyon megemelte a gyógyszerigényt is. Tudtok segíteni? A plakáton láthatjátok, hogy mire lenne szükség.

gyogyszerSOS201611

Kategória: Hírek | Gyógyszerhiány az agaraknál! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gazdit keresünk!!!

Képzeljétek, rengeteg a gazdikereső agarunk!
Ez egyfelől jó hír, hiszen nagy a választék annak, aki most szeretne tőlünk örökbefogadni. Másfelől rengeteg teher van emiatt a vállunkon s szeretnénk, ha mielőbb szerető családhoz kerülnének a kis védenceink, hiszen az lenne nekik a legjobb!
Láthatjátok őket a plakáton alább, illetve bővebb információt találtok róluk az agár fajtamentés Facebook oldalán. Keressetek minket és vigyétek haza őket!

havi_sablonNOV2016

Kategória: Hírek | Gazdit keresünk!!! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sétáltatókat keresünk!

Kedves Látogatók!
Sétáltatókat keresünk. Mindig kellenek, de most különösen nagy szükség lenne azokra, akik kedvet éreznek magukban ehhez. Hogy most miért kiemelten fontos? Mert rengeteg agarunk van. Kicsik, nagyok, keverékek, fajtatiszták. S mivel korlátozott létszámmal működünk, így fontos lenne, hogy minél többet szocializálódjanak más emberekkel is, illetve szokják a sétát, adott esetben a pórázt. Ha van kedved a Dunaparton sétálni hetente egyszer egy ilyen kabátba bújtatott kis manóval, jelentkezz! :)

setaltato

Kategória: Hírek | Sétáltatókat keresünk! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sérült kutyusok kezelésének támogatása

Kedves Látogatóink!

Most nagy szükség van minden támogatásra! Sok sérült kutyus érkezett hozzánk, akiknek műtétre van szüksége. Hogy kik ők? Alább láthatjátok.
Ha szeretnétek személyesen is megismerkedni velük, keressetek minket s látogassátok meg a kis betegeket! :)

4torottlabu

Kategória: Hírek | Sérült kutyusok kezelésének támogatása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

5 éve Acanashop

Az Acanashop az egyik legrégebbi támogatónk. Immár 5 éve köszönhetjük nekik, hogy rendkívül kedvező áron minőségi táphoz juthatunk. Ezért nagyon hálásak vagyunk, amit itt is szeretnénk megköszönni!
Köszönjük, hogy vagytok nekünk!

acana

Kategória: Hírek | 5 éve Acanashop bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Állatok Világnapja 2016.

allatokVnapja

Kategória: Hírek | Állatok Világnapja 2016. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kutyafesztiválon a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány

Az év legnagyobb kutyás fesztiválja lesz szeptember 10.-én a KutyaFesztivál, melyen a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány is megjelenik!

Mindenkit várunk szeretettel szeptember 10.-én 12:00-tól a Fővárosi Rendezvényparkban, a 1183 Budapest, Szent László utca 2. szám alatt.

kutyfeszt

 

 

Az idei év legnagyobb kutyás fesztiváljára várunk minden kedves kutya barátot, kutya gazdit és kutya kedvelőt szeptember 10.-én Budapesten, a Fővárosi Rendezvényparkba. Egy nap, ami rólad és a kutyádról szól, egy hely, ahol együtt szórakozhattok, játszhattok, versenyezhettek más kutyásokkal és érdekes bemutatókon és előadásokon tudhattok meg többet a kutyatartás mindennapjairól, a nevelés, ápolás mikéntjéről, a chipezés fontosságáról, az állatvédelemről, az örökbefogadásról, a nevelésről, ápolásról, a felelős kutyatartásról.

Változatos programok várják majd mindazokat akik kutyájukkal együtt érkeznek, de akiknek még nincs négylábújuk, vagy éppen örökbefogadáson gondolkoznak, szintén segítséget kapnak majd állatmentőinktől a fesztiválon. Különféle versenyeket is szervezünk majd, hogy minden kutyus és gazdija megtalálhassa a nekik tetsző programot és együtt szórakozhassanak velünk ezen a napon.

Fő támogatottunk a Tetovált Állatmentők egyesület, de vendégük lesz még az Argentin Dog Fajtamentés, a Főnix Állatmentők, a Szent Ferenc Állatotthon – Agár fajtamentés és a Kőbánya Állatvédelem csapata is. Amellett, hogy hoznak magukkal mentett, örökbefogadásra váró kutyusokat, és elmondják majd, mit kell tudnunk az örökbefogadásról, hogyan lehetünk egy mentett kutyus gazdái, azért lesznek jelen a fesztiválon, hogy felhívják a figyelmet állatvédelmi tevékenységük fontosságára, és adományokat gyűjtsenek tevékenységük végzéséhez. A Főnix Állatmentők a tenyésztő-szaporító közötti különbséget is részletezik majd, illetve elmagyarázzák, hogy milyen fontos hogy minden kutyában legyen chip.

A fesztiválon szó lesz több fontos, sokakat érintő témáról, mint például az ivartalanítás, vagy a szívférgesség, mindezekről a Murmuczok Állatgyógyászati Centrum állatorvosa fog nekünk bővebben beszélni, illetve munkatársuktól a nap folyamán kérdezni is lehet majd egyéb állatorvosi ügyekben.

A Népszigeti Kutyaiskola Tükör Módszer Bemutató csoportja jóvoltából látványos produkciót láthatunk, melyben bemutatják ők hogyan tudnak együtt dolgozni kutyáikkal a megfelelő nevelés és helyes kommunikáció elsajátítását követően. A Top Mancs kutyaiskola pedig egy mini agility pályával készül, melyet kölyök kutyák próbálhatnak ki, és persze nevelési és iskoláztatási kérdésekben is ezt a két iskolát lehet majd kérdezni. A Kutyabarát.hu szintén egész nap tanácsadással vár majd mindenkit, a városi, felelős kutyatartásról és a kutyabarát helyek működéséről.

Építünk egy nagy akadály pályát, melyen ügyességi akadály versenyen mérhetik össze tudásukat a gazdik kedvenceikkel, emellett kialakítunk egy futópályát is a hosszú távok szerelmeseinek. A ki-mit-tud-on bárki megmutathatja majd színpadunkon milyen trükkökre képes kedvence, a szépségversenyen pedig kölyök, felnőtt és senior kategóriákban indulhatnak a kutyusok, és megválasztjuk a KutyaFesztivál szépét és a 18. kerület legszebb kutyáját is.

A Tetovált Állatmentőktől lehet majd vásárolni egész nap korlátlanul tombolát, mellyel nemcsak értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra a nap végén, de jótékony célokat is szolgál, hiszen a tombola teljes bevételét az ő egyesületük számára ajánlottuk fel.

Napközben kutya fotózás is lesz, ahol a gazdik kedvenceikkel pózolva készíttethetnek magukról egyedi képeket, illetve egy nagy közös csoportképet is készítünk majd a résztvevőkről, de kialakításra kerül egy gyermeksarok is, ahol rajzolhatnak a kicsik akár aszfaltra is, illetve arcfestő is várja majd őket. A Fővárosi Rendezvénypark 4,5 hektáros területén remekül megfér majd egymás mellett minden kis- és nagykutya, de a biztonság kedvéért, kérünk mindenkit, hogy pórázon tartsa kedvencét, illetve oltási könyvet hozzon magával.

A belépőjegy 2000Ft/fő, 10 év alatt szülői felügyelettel ingyenes. Kutyáknak a belépés díjtalan. Parkolni a Fővárosi Rendezvénypark területén lehet, a park saját parkolójában szintén díjtalanul.

Facebook eseményünk: https://www.facebook.com/events/1765592500341617

Gyere el kutyáddal Te is és töltsd velünk ezt a napot! Várunk szeptember 10.-én 12:00-tól a Fővárosi Rendezvényparkban, a 1183 Budapest, Szent László utca 2. szám alatt. Addig is jó kutyázást mindenkinek!!! 😉

Kategória: Programok | Kutyafesztiválon a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Állatvédelem nevében : Folytatjuk a megkezdett együtt működést!

Tartsatok Velünk!

Év elején 120 bejegyzett állatvédő szervezet és rengeteg elkötelezett magánember együtt mondta ki azt a Parlament előtt, hogy elég volt! Ez így nem mehet tovább!
2016. május 16-án a Hangya Közösség adományszállító körútján olyan elborzasztó állapotokat tapasztalt a Sárospataki Mandulás-hegyi Kutyaotthonban, amely alapján eddig soha nem látott összefogásban – február 20. szellemiségében – megmozdult az egész ország a sárospataki kutyák sorsa miatt.
Május 16. óta több alkalommal szólalt meg a Zemplén Help Alapítvány nevében Törő Gábor, alapító – internetes fórumokon, rádióban, televízióban, újságok hasábjain magyarázta a megmagyarázhatatlant, az ott kialakult helyzetet.
Hazugsággal, ferdítéssel, a valóság elkendőzésével vádolva meg azokat, akik a helyszínen anyagi, tárgyi adományokkal vagy fizikai munkával segítették az ott uralkodó állapotokat felszámolni.
Most az aláíró bejegyzett szervezetek és elkötelezett magánszemély nevében megint azt kell mondanunk: elég volt! Ez így nem mehet tovább!
Felelős állatvédelmet követelünk a Mandulás-hegyi Kutyaotthontól, a Zemplén Help Alapítványtól!
Mert mi van ott: a menhelyen 400-nál is több kutya sínylődik,
zsúfoltan, egymás között szaporodva, egymást bántva sokszor betegen, gyengén vegetálnak. Sokuk rühes, vemhes, sérült, apatikus, halálosan elfáradt a tömegben.
Az állatokról nincs naprakész nyilvántartás, gyakorlatilag nem látni, hogy bárkit örökbe adnának, a közös udvarokon pedig egymást tépik a vemhes, daganatos, súlyos beteg állatok.
Nincsenek oltva – a segítő szervezetek 100 kutyát láttattak el chippel és veszettség elleni oltással – a kombinált oltást hírből sem ismerik.
Az adományok megérkezése és átvétele után a helyzet a segítséget nyújtó szervezetek és magánszemélyek segítségének köszönhetően változott: 127 kutyát sikerült eddig elhozni és állatorvosi kezelésben részesíteni.
Mi most az aláíró bejegyzett szervezetek és elkötelezett magánszemélyek nevében elhatárolódunk a Sárospataki Mandulás-hegyi Kutyaotthon tevékenységétől, a Zemplén Help Alapítvány tevékenységétől, és felszólítjuk őket, hogy gondoskodjanak tisztességesen a befogadott állatokról, biztosítsák a jövőjüket, civil szervezetként különösen tartsák kötelességüknek megmutatni a felelős állattartást.
Ha nem értik, mit jelent gondoskodni, óvni, védeni, gyógyítani, családot keresni, akkor hagyjanak fel tevékenységükkel az állatok érdekében!
E felhívást küldjétek el Ti is a város vezetésének, és más, felügyeletet gyakorló hivatalnak, így Sárospatak polgármesterének, az alpolgármesternek, a jegyzőnek és a NÉBIH-nek is. Küldjétek el a bejelentéseteket, kérdéseteket, adjatok hangot, hogy nem mehet tovább az, ami ezen a telepen történik!
http://www.zemplen.org/…/84-sarospatak-polgarmesteri-hivatal
polgarmester@sarospatak.hu
alpolgarmester@sarospatak.hu
sikoraattila@sarospatak.hu
jegyzo@sarospatak.hu
aai@nebih.gov.hu
peto.edit@borsod.gov.hu
elelmiszer@borsod.gov.hu
https://www.nebih.gov.hu/…/s…/aai/info_aai/elerhetosegek_aai
Ezt a petíciót pedig olvassátok el és írjátok alá:http://www.peticiok.com/zemplen_help_alapitvany_-_tiltakozas

Kategória: Hírek | Állatvédelem nevében : Folytatjuk a megkezdett együtt működést! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva