Ne menjünk el mellette…

Elég egy pillantást vetni a hazai hirdetési portálok felhozatalára, szembetűnő, milyen a hazai állattartási morál és helyzet – megunt kutyák, szaporítótelepek kiöregedett lányainak vagy éppen csak hogy megszületett babáinak garmadát ajánlják becses figyelmünkbe. Némelyik hirdetés mellett egyszerűen nem lehet elmenni: kínunkban nevetünk… vagy épp sírunk… Egy biztos: fontos, hogy vegyük észre ki-mit-milyen célból akarnak ránk tukmálni.

Ne vásároljunk (szaporítótól pláne ne), ha megtehetjük, hogy életet mentünk, és gyepmesteri telepről, menhelyről, ideiglenes befogadótól választunk új kutyát családunkba. Mi se szaporítsunk ebeket hozzá nem értő módon! Támogassuk az állatvédők és menhelyek áldozatos munkáját! Ha szükséges, kérjük az állatgondozók segítségét, hiszen egy rossz, át nem gondolt választás alaposan megnehezítheti életünket az elkövetkező tizenöt évre. Rosszabb esetben – ahogy azt a tapasztalat mutatja – a kutya sorsát bélyegzi meg. Hány és hány „saját tenyésztésű”, „édi-bédi” kölyök köt ki az utcán, vagy a gyepmesteri telepek, menhelyek rácsai mögött felnőtt korára? (Ha egyáltalán megérik a felnőtt kort…) A menhelyeken VAN lehetőségünk oltott, chipezett, egészséges kutyák közül választani, épp hozzánk illő társat – legyen kölyök, felnőtt vagy akár idős eb.

A hazai hirdetések közül tárjuk a nagyközönség elé ezt a kis válogatást. Nem burkolt célunk a figyelemfelkeltés. Szomorkodjunk vagy kacagjunk ezeken a kis „gyöngyszemeken”? Talán mindkettőt – de mindenesetre ne menjünk csak úgy el mellettük… Ne legyintsünk – mert NEM ÁRUCIKKEK, HANEM ÉRZŐ LELKEK sorsáról van szó! Hívjuk fel (tapintatosan) barátaink, ismerőseink figyelmét is az átgondolatlan kutyabeszerzés veszélyeire! Tegyünk valamit mi is azért, hogy a hazai ebek ne a kétségbeesés legsötétebb bugyraiban végezzék!

Lássuk hát a bámulatra méltó, fondorlatos fogalmazványokat. Előre elnézést kérünk, de nem bírtuk ki, hogy ne fűzzünk hozzájuk kommentárt… Íme:

mielott_kutyat_valasztasz3

 

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hírek | Ne menjünk el mellette… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Agaras pólóval támogathatod az árva langalétákat!

Vásárlásoddal most két legyet üthetsz egy csapásra: lesz egy különleges, szép pólód ugyanakkor támogatod a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány Agár Fajtamentésének munkáját. Rendelésed itt adhatod le: agar.fajtamentes@gmail.com, 3500 Ft + postaköltség adomány fejében lehet a Tiéd. Köszönjük szépen!

polok

Kategória: Hírek | Címke: , , | Agaras pólóval támogathatod az árva langalétákat! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mentett agaraink egy szuper asztali naptáron 2016-ra

Még rendelhető a 2016-os Szent Ferenc-es mentett agarak “közreműködésével” készült asztali naptárunk! A  naptár 1500 Ft adomány fejében lehet a tiéd, mely összeget teljes egészében a kutyák támogatására, mentésére fordítjuk.  A naptár mérete 29,5 x 15 cm, havi bontású. Kemény talpon áll. Személyes átvétel Budapest, Soroksáron lehetséges. Ha szeretnél ilyen naptárat, ide írj: henni.szentferenc@gmail.com

Ízelítőül két oldala:

asztali_naptar

Kategória: Hírek | Címke: , , | Mentett agaraink egy szuper asztali naptáron 2016-ra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mi is ott leszünk az Országos Kisállat- és Növényvásáron!

Várunk szeretettel minden örökbe fogadni, simogatni vagy támogatós terméket vásárolni vágyó érdeklődőt!

pecsa2

Kategória: Hírek | Mi is ott leszünk az Országos Kisállat- és Növényvásáron! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy hétköznapi hőstől búcsúzunk…

Agármentés, ideiglenes befogadás, gazdikeresők hirdetése, sikertörténetek publikálása, plakátok készítése, adománygyűjtős termékek, pénzügyek intézése, a végletekig precíz archiválás, folyamatos adminisztráció – hosszú a sor, nagy munka! És mindezek mögött egy ember állt: Szilágyi Csabáné. Erzsike. Állt, igen. Múlt időben. Még kimondani is nehéz, nemhogy átérezni – nagyon hirtelen, nagyon korán hagyott el minket.

Egy különleges ember, aki rendhagyó módon, nem éppen elfoglaltságot kereső csitriként csöppent bele a Szent Ferenc Állatotthon Agár fajtamentés világába. Hanem már nagymamaként. Kreatív, megújulásra hajlandó nagymamaként, aki nem restellt a családja, unokái és kutyái gondozása mellett még naponta többször begörnyedni a számítógép mellé, megtanulni a praktikákat és atombiztos segítőként, szilárd hátteret nyújtani a mentés számára. Hihetetlen ügyességgel tudott a káoszban rendet teremteni. Hirdetéseit felüdülés volt olvasni – mindig átütött rajtuk az a tipikus Erzsikés, olykor fanyar humor, ami által sok-sok agárnak sikerült jó otthont találni. Szelíd természetével és figyelmességével számos támogatót szerzett a fajtamentésnek. Minden önkéntestársa rigolyáját elviselte, mert tudta, hogy a kutyákon segít azzal is. Ő csakis segíteni akart!

erzsike_montazs„2010 júliusától kezdve 8 agárnak vagy agárfélének voltam az ideiglenes befogadója, volt, aki duplázott, mint szegény Leila. Nagy szerencsém van, hogy a saját 3 egerem ilyen elfogadó, semmilyen konfliktus helyzet nem alakult ki soha, mérettől és temperamentumtól függetlenül, kivéve Cifi túlzott “macskaimádatát”. Mindegyik boldog gazdis életet él már, nagyobb részt gyerekes, cicás családoknál. Szép lassan nyugdíjba mehetek.” –írta nem is olyan régen…

Januárban lett volna 68 éves…

Gyászolják családtagjai, kutyái, gyászoljuk mi, akiknek annyit segített. Gyászolják imádott növényei, melyekről legalább olyan odaadással gondoskodott, mint bármi más szeretett élőlényről családjában, s mindig megragadta az alkalmat, ha egy-egy kedves ismerősnek ajándékozhatott belőlük.

„Tegnap este 10-kor olvasom, hogy mindenki pánikszerűen hordja befelé a virágokat, mert jön a cúg. Én is bepánikoltam és egymás hegyére hátára gyorsan behordtuk a gazokat a sötétben, nem mindent, mert a nagy öregeknek (hibiszkuszok, klívia) még nincs helyük, foglalt, de bízom benne, hogy sokat megélt gazok lévén átvészelik ezt a pár napot.” – Bárcsak most is ott tüsténkednél, Erzsike, az „öreg gazok” között!

Erzsike, szívből kívánjuk, nyugodj békében – szeretnénk, ha tudnád, éreznéd, HIÁNYZOL NEKÜNK, ÉS MÉRHETETLENÜL ÖRÜLÜNK, HOGY ISMERHETTÜNK TÉGED! Mindent köszönünk Neked!

 

Kategória: Hírek | Címke: , , , | Egy hétköznapi hőstől búcsúzunk… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szent Ferenc emléknapja: az állatok világnapja

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden évben Szent Ferenc emléknapján: október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A rendalapító Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem társalogni is képes volt velük. Hitvallása az volt, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Mindezt már a 13. század elején. Merza Henriette az elhagyott, kidobott, senkinek sem kellő kutyák mentsvárául szolgáló, 1995-ben alapított állatotthonának névadójául Szent Ferencet választotta. Húsz éve működünk: húsz éve nekünk minden áldott nap az állatok napja. Reméljük: Szent Ferenc áldásával.

allatok_vilagnapja_plakat

Felvonulásra invitálja az érdeklődőket a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség az Állatok Világnapja alkalmából Budapesten, melyen a Szent Ferenc Állatotthon az elmúlt 20 esztendőben minden évben részt vett. Gyülekező: 2015. október 4-én, vasárnap 9:00-kor a budapesti Szent István Bazilika parkolójában. Innen indul a menet az Andrássy úton végig, egészen a Hősök teréig. Felhívás: mindenki vigyen magával egy állatot, de csak olyat, aki pórázon, kötőféken vezethető. Aki szeretne aznap jutányos áron (750 Ft-ért) az Állatkertbe belépőt vásárolni, keresse Orbán Zsófit, a MATSz elnökét. Amennyiben állattal érkezel, őt előtte haza kell vinned, mert az Állatkertbe nem viheted be! Köszönjük, ha eljössz, és ezzel támogatsz egy fontos és jó ügyet!

 

Kategória: Hírek | Címke: , , , , | Szent Ferenc emléknapja: az állatok világnapja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Elmeséljük…

Elmeséljük Szelly életének első 7 évét. Története egy lánchoz fűződik. Az pedig Szelly nyakához. Jó szorosan, jó mélyen. És itt véget is ér a mesélés. Ez volt ugyanis Szelly első hét éve. Egy kutyaélet fele. Odaláncolva egy kalyibához, egy földes lukhoz. A kínok-kínjával kelt és feküdt. És ennyi.

szelly1

De mesélhetjük így is: ez meglátta és bejelentette. Ez elment érte és elkoboztatta. Ez kiműtötte a nyakából a karabinert és a láncot. Ez befogadta az állatotthonba, gondozta és gazdát keresett neki. Ez az iciri-piciri pedig magához vette. És boldogan éltek még ezer és egy évig.

Hogy Szelly megszabaduljon láncától és megtalálja a boldogságot, láncra, amolyan „élő láncra” volt szükség.

Vajon hány meg hány „Szelly” vár valahol és tűri megadóan a sorsát? Vajon őket észreveszi valaki, segítségért kiált helyettük is, eljuttatja őket oda, ahol felcsillanhat számukra a remény? Van egyáltalán remény? A mi válaszunk az: mindig van remény. De csak, ha összefogunk!

Te is adhatsz. Adhatsz segítséget. Adhatsz reményt.

Csak adományok és támogatások segítségével tudjuk munkánkat végezni! Köszönjük, hogy gondol az árva kutyákra! Azokra, akik még akkor is képesek bízni bennünk és szeretni minket, amikor mi, emberek, már rég feladnánk a reményt!

Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány: Erste: 11991102-02149699-00000000
SWIFT KÓD: GIBAHUHB
Nemzetközi számlaszám: HU48 1199 1102 0214 9699 0000 0000

szelly_gazdas_iloveyou2

 

 

Egyéb támogatási lehetőségekért kattintson ide: http://www.szentferenc.hu/tamogatas/

Kategória: Hírek | Elmeséljük… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hatvan éves lenne Merza Henriette, kutyaotthonunk alapítóanyja

Vannak menhelyek, amelyeket lelkes állatbarát-csoportok hoznak létre, és vannak, melyek egy-egy emberhez és az ő sorsához kötődnek. Merza Henriette sorsa az ócsai Szent Ferenc Állatotthon volt. 1955. szeptember16-án született Budapesten. 17 évesen magához vette Daisyt, a német dogot, akivel rendszeresen járt kutyaiskolába, és minden lehető vizsgát letett vele. Bár a szülei nem kifejezetten díjazták szenvedélyét, Henit nem lehetett megállítani.

merza_heni_daisy

 

 

 

 

 

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hírek | Címke: , , , , , | Hatvan éves lenne Merza Henriette, kutyaotthonunk alapítóanyja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jótékonysági vásárra és kutya-szépségversenyre hívunk!

2015. szeptember 26-án, 13-tól 18 óráig tartó rendezvényre invitálunk minden kutyabarátot. A Szent Ferenc Állatotthon és az Agár Fajtamentés gazdikereső kutyáival is találkozhatsz, vásárlásoddal támogathatod árva védenceinket, saját kedvencedet pedig benevezheted a szépségversenyre. Sok szeretettel várunk! Helyszín: Budapest, Blaha Lujza tér 1. MÜSZI

muszi

Kategória: Hírek | Címke: , , , , , , , , | Jótékonysági vásárra és kutya-szépségversenyre hívunk! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hétköznapi csodák – Kukucs története

A tapasztalat azt mutatja, hogy vannak csodák. Azt is mutatja, hogy az ilyen csodák is rajtunk múlnak, még akkor is, ha úgy érezzük, nincs túl sok eszköz a kezünkben, csak annyi, hogy AKARJUK. Hogy akarjuk, hogy megtörténjen. Esetleg ezt az akarást másokkal is megosztjuk, és aztán még jobban akarjuk. Gondolatban. És ez működik! Persze, nincs semmi kézzelfogható bizonyítéka, hogy ez az, ami miatt bekövetkezik a csoda, hiszen az akarást nem lehet mérni. Mégis, a tapasztalat azt mutatja, hogy így van és kész.
Már nem elsőre fordul elő, hogy egy-egy állatbarát által behozott kutyának egészen meglepően gyorsan lesz gazdija, mert annyit gondolnak rá, foglalkoznak vele gondolatban.

kukucs3

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hírek | Címke: , , , , , , | Hétköznapi csodák – Kukucs története bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva