Májusi Aukció Állatotthonunknak Aranyat Ér!

Kedves Aukció után érdeklődők , felajánlók és résztvevők!
Az alábbi linkekre kattintva láthatjátok az aukciós eseményünket, termékeket,a részvételi lehetőséget és köszönjük a megosztásokat, ismerőseitek meghívását és a felajánlásokat az eseményre!
Ne feledjétek,hogy már javában kezdhettek licitálni !:)

https://www.facebook.com/szentferenc/photos/?tab=album&album_id=1219210114770656
https://www.facebook.com/events/1085406678199200/

34239881-68ab-4ff5-835a-95d2a097fc07

Kategória: Hírek | Májusi Aukció Állatotthonunknak Aranyat Ér! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Figyelem, Adó 1% !

Kérünk benneteket,hogy ne feledjétek el a legfontosabb bevételi forrás lehetőségét az állatotthonnak és az agárfajta mentésnek!  A legjobb persze ha nem csak online lájkkal és megosztással, hanem az adópapír kitöltésénél sem lesz elfelejtve ez a kis időt igénybe vevő,de a Szent Ferencet és két otthonát fenntartó 1%.

Köszönjük mindenki segítségét!12592744_1756155434607282_870545575323081156_n (1)

Kategória: Hírek | Figyelem, Adó 1% ! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

VI.Jótékonysági Coursing – Minden Kutyának 2 napon!

 

b5dfb331-ac80-45ef-90d5-99977f54ae61

NEVEZÉSI FELHÍVÁS

VI. JÓTÉKONYSÁGI COURSING VERSENY

Helye: Alsónémedi- Agárpark
(www.agarpark.com)

Ideje:
2016. május 14. szombat: bármilyen kutyafajta és keverékek
2016.május 15. vasárnap: agarak és agármixek

Kutyák / agarak bejelentkezése: 8:30-tól 9:45-ig
A coursing verseny kezdési ideje: 10 óra
Nevezési határidő: 2016. május 9. hétfő éjfél
Nevezési díj: 4.000 Ft/kutya (2 versenyfutam) – a teljes bevételt a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány kapja
Licencfutamokra is lesz lehetőség a törzskönyvvel vagy regisztrációs lappal rendelkező agarak számára (előre nevezés kötelező): 1.000 Ft / licencfutam. Páros futam esetén a licencadó agárról a tulajdonos gondoskodik.
Coursingbírók: egyeztetés alatt…
A coursing versenyen a MAVE Teljesítményvizsgálati Szabályzata az irányadó. A nevezés alsó korhatára 12 hónap.
Nevezési cím: jotekonysagiverseny@gmail.com
NEVEZÉSI LAP:
Gazdi neve:
Kutya neve:
Kutya kora:
Kutya neme: Szuka – Kan
Kutya fajtája:
Kutya mérete: kistestű – közepes – nagytestű (….. kg)
Keverék esetén – milyen fajtára hasonlít:
Párban futhat (nem verekedős, nem játszik futópartnerével, azaz tisztán fut)? Igen – Nem
A nevezési lap elküldésével a tulajdonos vállalja, hogy a nevezési díjat abban az esetben is befizeti, ha kutyáját a versenyen nem indítja el.
Párban futás: mezben és szájkosárban lehetséges, agaraknak biztosítunk mezt és szájkosarat, de ha van saját, akkor hozzátok el! Mixeknek szintén kitalálunk majd valami megoldást, ha párban fut és nincs szájkosara.
EDZÉS LEHETŐSÉG NINCS!
Ez egy kiváló alkalom a coursing kipróbálására olyan keverék kutyusok számára is, akik egyébként nem tudnák megmérettetni magukat ebben a sportban.
Kérjük, hogy aki kezdő, de szeretne jönni, otthon tesztelje le, hogy a kutyusa elég zsákmányos-e és el fog-e futni a műnyuszi után. Ebben a videóban pl. lehet látni, hogy hogyan kell ezt csinálni:https://www.youtube.com/watch?v=sE4r3Urln9k
Bármilyen rongy, szalag vagy plüssállat is megteszi zsákmánynak, bármi. Arra figyeljünk, hogy mindig a földön húzzuk a nyuszit, ne ugráltassuk a kutyát.
Röviden a coursing sportról: http://tapfutar.hu/hir/1475.html
A helyszínen számtalan támogatós termék, pl.: nyakörv, póráz, kutyaruha, póló, fekhely stb. lesz megvásárolható! A webshopunkban láthatjátok egy részét: http://www.szentferenc.hu/webshop/
Várunk mindenkit sok szeretettel!
AZ ESEMÉNY ROSSZ IDŐ ESETÉN IS MEG LESZ TARTVA!

Az eseményt megtaláljátok a facebookon is ,aktuális infókkal:

https://www.facebook.com/events/921749181256269/

Kategória: Hírek | VI.Jótékonysági Coursing – Minden Kutyának 2 napon! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jelentkezz önkéntesnek a Szent Ferenc Állatotthon és az Agár Fajtamentés csapatába!

Önkéntes 2016_04_05 v3

Kategória: Hírek | Jelentkezz önkéntesnek a Szent Ferenc Állatotthon és az Agár Fajtamentés csapatába! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Húsvét

Kategória: Hírek | Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk mindenkinek! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kedvesünk 22 éves lett!

Ma, 2016.03.24-én a mi Kedvesünk 22 éves lett.
Igen, bizony, 22 éves!! 1997 óta a Szent Ferenc állatotthon lakója. Kedvest még Rita és Henni Anyukája hozta, aki 1991-ben megalapította az Állatotthont. Több száz kutya jött és ment, talált szeretetteljes otthont, mégis Kedvest senki sem szerette volna hazavinni. Ő mindig kedves és barátságos volt, ahogy a neve is mutatja. Így szép lassan az Állatotthon lett az ő otthona és Rita, Henni és Pisti, a gondozó lettek az ő gazdái. Kedves a mamája minden talált, árva kölyökkutyának. Ő mindig nagyon meghatóan gondozta a kicsiket. Szereti az életét, az ő falkájában. Szabadon él az Állatotthonban, sokszor ki is jár póráz és nyakörv nélkül.
Kedves időközben a mi legnagyobb kincsünkké vált. Kívánunk neki még sok, boldog és egészséges életet!

Kedves

Kategória: Hírek | Kedvesünk 22 éves lett! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A galgók világnapja – döbbenetes tények

Február elseje a galgók (spanyol agarak) világnapja. Sajnos ez nem egy vidám alkalom: ezen a napon végződik a hivatalos vadászati idény Spanyolországban, mellyel együtt megkezdődik a feleslegessé vált galgók emberi ésszel felfoghatatlanul brutális megkínzása és tömeges lemészárlása. Az agaras vadászat Spanyolországban tradíció, amihez sajnos a feleslegessé vált agarak kivégzése is szorosan hozzátartozik. Állatvédők által közzétett adatok szerint a kb. 170 000 vadász Spanyolországban összesen 490 000 galgót tart, melyből évente körülbelül 50 000 galgótól szabadulnak meg. A vadászok ezt persze tagadják, mint azt is, hogy az agarak számukra csak munkaeszközök, akiket minden jogi következmény nélkül szabadon legyilkolhatnak. A spanyol kormány pedig hallgat, mert mintegy 1 milliárd euró üti a markát az agaras vadászat révén, ezen kívül 27 000 munkahely kötődik hozzá. Rengeteg jóérzésű spanyol ember harcol a galguerok (agaras vadászok) rettentő szokásai ellen és egyre több támogatást kapnak a világ -főképp Európa – több országából is. Nagyon fontos, hogy minél többen értesüljenek a spanyol agarak helyzetéről, mert a politikának nem áll érdekében, hogy változtasson az idevágó állatvédelmi törvényen – ez csak abban az esetben történik meg, ha a nemzetközi nyomás elég hathatós lesz. Jó példa erre (a szintén spanyolországi) bikaviadalok esete- a nemzetközi összefogásnak köszönhetően egyre több helyen tiltják be ezeket az országban, milliók írnak alá petíciókat és tüntetnek a bikaviadalok ellen.

1_galgo_tuntetes
Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hírek | Címke: , , , , | A galgók világnapja – döbbenetes tények bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jön a tavasz – jöjjön az ivartalanítás!

Közeledik a tavaszi tüzelési időszak. Az ember felelőssége, hogy ne történjen úgynevezett baleset, ne szülessen “felesleges alom” – mert a kutyamamák nem szülnének rabot! A számok, bár magukért beszélnek, sokak szerint még így is messze alulbecsültek! És akkor a kert végében, “jobb híján” lánc végén tengődő szerencsétlen ebeket még nem is számoltuk hozzá…  A fotónkon látható tacsi-mix családot tavaly tavasszal mentették egy sötét sufni mélyéről – egy éves korukig napot is alig láttak. A hattagú család négy tagja még mindig a menhelyen csücsül. Hiába kistestűek, hiába aranyosak. Visszahúzódóak, félénkek – ilyen hányatott sorssal a hátuk mögött nem csoda… – nem kellenek hát senkinek. Ezért születtek meg szegények? A mai magyar kutyahelyzetben az egyetlen megoldás a MEGELŐZÉS: az ivartalanítás. Ne bízzuk a véletlenre! Aki igazán tiszteli az életet, az megelőzi, hogy a kutyája kölykei gazdátlan árvává váljanak. Az ivartalaníttat. Kant is, szukát is – ugyanakkora felelősség hárul mindkét nemű kutya gazdájára! Ma már közhelyszámba megy, de aki ivartalanít, az életet ment! Köszönjük, hogy elolvastad, megfogadtad és elmondod annak is, aki még nincs tisztában a tényekkel: hogy évente több ezer árva kutya kerül menhelyekre, utcára… és hal meg gyepmesteri telepeken, pedig nincsen nekik bűnük, semmi sem!
Előd, Ond, Kond és Töhötöm még mindig GAZDIT KERESNEK!

menhelyes

Kategória: Hírek | Címke: , , , , , , , , | Jön a tavasz – jöjjön az ivartalanítás! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jótékonysági kutyafotózás az Agár Fajtamentés javára

Február 14-én újra ÉN ÉS A KUTYÁM jótékonysági fotózás! A becsületkasszába dobott, tetszőleges összegű adományaitokkal az AGÁR FAJTAMENTÉSt támogathatjátok. Délután 2-től 6-ig! Gyertek sokan! Helyszín: Budapest, Blaha Lujza tér 1.

Köszönjük, HOPE Online!

A Facebook eseményt további részletes programajánlóval itt találjátok: https://www.facebook.com/events/885178138267227/

hope

Kategória: Hírek | Jótékonysági kutyafotózás az Agár Fajtamentés javára bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ne hagyd veszni idén sem adód 1%-át!

Ne hagyd veszni adód 1%-át – segíts, hogy a senkinek sem kellő, elárvult, kidobott állatoknak esélye legyen egy új kezdetre!

tamogatos_1_szazalek

Adományozd adód 1 %-át a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és Agár Fajtamentés javára! Neked csak pár perc plusz munka – az állatotthon viszont csak így tud tovább működni.
Köszönjük szépen az árva kutyák, macskák nevében!

Kedvezményezett adószáma: 18078477-1-13
Kedvezményezett neve: Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány
Adó 1% rendelkező nyilatkozat letölthető innen: http://www.szentferenc.hu/tamogatas/ado-1/

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hírek | Címke: , , , , , | Ne hagyd veszni idén sem adód 1%-át! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva